Joost Spijkers heeft een diepgewortelde passie voor muziek, zang en dans. Hij maakt ook deel uit van de Ashton Brothers. Hoe groot het succes van deze groep  ook is - talent stroomt waar het gaan kan, en gaan móet. Bij Spijkers is dit het zingen van grote (levens)liederen uit de ons veelal onbekende verten. Vaak is dat de Balkan, maar dat kan net zo goed muziek uit Portugal, Spanje of Nederland zijn.  In 2015 maakte hij zijn debuut met zijn eerste voorstelling 'Spijkers'. Het lied 'Alle Seizoenen' uit deze voorstelling werd prompt genomineerd voor de Annie M.G.Schmidtprijs, de prijs voor het beste theaterlied.

Met de voorstelling SPIJKERS II werd Joost Spijkers op 11 juni j.l. uitgeroepen tot winnaar van de Poelifinario Kleinkunst 2018 ! 

Met het theatrale concert Spijkers II zet hij een tweede stap in zijn zoektocht als zanger. Vijf mannen zitten aan een cafétafel, een keukentafel, verzin het maar. Eén begint opeens te zingen, een ander haakt in met zijn gitaar, de derde pakt zijn saxofoon, en er is muziek. Muziek omdat het moet. Iedereen heeft dezelfde drang, iedereen wil spelen en zingen. Het moet eruit, vóór het te laat is.’

Joost Spijkers: 'Spijkers II is zeker nog geen eindstadium van wat ik wil maken.  Ik ben op zoek naar vitaliteit en levensvreugde. Naar het durven doen, mijn gevoelens achterna. In een mix van sterke componenten: melodieën, ballads en feestmuziek. Met muziek, zang, dans en poëzie om het leven te vieren, daar ben ik thuis.'  

In november en december 2018 zal SPIJKERS weer op tour gaan. Voor de tourlijst: WWW.JOOSTSPIJKERS.NL  Foto: Jaap Reedijk .

 

De pers over SPIJKERS II

Ruud Buurman (Theaterkrant) *****  |  Alle nummers van Spijkers en Wittenbols vertellen een verhaal.  Nooit voorspelbaar en door Spijkers met kracht en energie, vurig en gepassioneerd gezongen. Met een prachtstem.

Joris Henquet (De Volkskrant) **** | Geestige Mimiek, danstalent en zangstem mkaen zijn tweede solovoorstelling SPIJKERS II uniek.

Rinske Wels (TROUW)****  | ‘Spijkers II’ is zoals een goed theaterconcert moet zijn: een losse aaneenschakeling van prachtige liedjes - veelal van de hand van Peer Wittenbols - gebracht door Joost Spijkers, een theatrale, pure zanger. Naast hem staat een geweldige band die hem op alle fronten ondersteunt. 


MEDIA